Wie ben ik ?

Mijn naam is Elisa Willemsen.

Mijn visie over training en dressuur is ontstaan door mijn passie voor het paard en alles wat daarmee te maken heeft. Het mooiste vind ik de eenheid en harmonie die er kan bestaan tussen paard en trainer/ ruiter, de plezierige samenwerking van twee individuele entiteiten die samensmelten. Waarbij plezier, geduld en begrip de bouwstenen zijn van de training.

Van jongs af aan ben ik altijd op of om een paard te vinden en mijn interesse in paarden is altijd gebleven waardoor ik verschillende opleidingen op paarden gebied heb gedaan en vele wedstrijden heb gereden. Ik vind dat de ambitie van een mens nooit ten koste mag gaan van het paard. Daarom vind ik het belangrijk dat mensen zich verdiepen in de training van het paard en leren inzien dat een paard nooit zomaar iets doet, maar altijd reageert op een (onbewuste) actie van de mens. Actie = Reactie en als mensen op deze manier bewust worden van hun eigen acties en die bij kunnen sturen dan kan er een heleboel winst behaald worden in het trainen van het paard. Wat het meestal voor het paard alleen maar plezieriger maakt.

Ik heb op verschillende profesionele stallen gewerkt, en daarnaast veel paarden en mensen mogen trainen waar ik veel van heb mogen leren.

In mijn werk als instructrice kwam ik vaak veel van hetzelfde soort "basis" problemen tegen, dat is de reden dat ik aan een aantal van die problemen aandacht besteed op deze site.

In mijn ogen is dressuur er voor het paard en het paard er niet voor de dressuur..dat wordt nog weleens vergeten. En het allerbelangrijkste..het moet leuk zijn voor beide!