Welkom

Omdat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien, en niet goed meer weten wat correcte dressuur is door de vele verschillende stromingen en inzichten. Heb ik deze website gemaakt.

Ik hoop wat verduidelijking en inzichten te kunnen brengen waardoor paard en ruiter weer met plezier en in harmonie samen kunnen werken.

Tevens hoop ik mensen te inspireren om meer met hun paard te doen op andere manieren. Mijn visie komt voort uit de duitse klassieke rijkunst met een vleugje moderne inzichten en ervaringen.

Paardvriendelijkheid staat bij mij hoog bovenaan, en dat wordt bereikt met bewuste training die duidelijk, consequent en eerlijk is.

Op deze website staan rijtechnische en trainingstechnische informatie gericht op de basis, waar uit de meeste problemen ontstaan.

Daarnaast geef ik graag een voorbeeld wat er allemaal te bereiken is qua training aan de dubbele longe/ lange lijnen. Aan goed longeren word vaak weinig aandacht besteed terwijl er heel gericht getraind mee kan worden. Wat niet op hoeft te houden bij de basis, zoals te zien is bij het hoofstuk: "Het dansende paard". 

Ik wens u veel lees plezier en voor vragen en meer informatie ben ik altijd bereikbaar.

 

Hubertus Schmidt in een heel mooie uitgevoerde piaffe.Het neusje is er mooi uit, de nek als het hoogste punt.Het paard kantelt het bekken, gaat "zitten" en de achterbenen komen er mooi onder en maken een actieve pas.

 

Deze website zal over een paar maanden offline zijn en is verhuisd naar: correctedressuur.wordpress.com

Ook heeft de website een nieuwe Facebook pagina: https://www.facebook.com/Correcte-Dressuur-100547751855644

Deze site zal niet meer up to date gehouden worden, u bent welkom op de nieuwe site en pagina.