Plaats uw eigen bericht!

Klik hier om een bericht achter te laten.

Klik op een smilie om deze toe te voegen.

Grin

Berichten:

Karin Laseur de Graaf - 2019-05-19 21:43:26

Fijn om onverwacht iemand te spreken die van klassiek en eerlijk rijden houd als ik je website lees hoor ik mezelf lesgeven vind het heel goed omschreven duidelijk de verschillen tussen rollk├║r en klassieke dressuur hoop dat nog vele dressuurruiters mogen onderzoeken naar wat training imet het lichaam en bewegingsmechanisme van het paard doet en dat klassieke dressuur juist heel logisch en simpel is. Ik zal je website zeker bij mijn leerlingen aanraden je legt alles heel duidelijk uit en het sluit naadloos aan bij wat ze van mij leren. Keep up the good work!

Manon - 2017-09-24 10:23:43

Onderstaande vraagtekens waren een smiley

Manon - 2017-09-24 10:22:13

Beste Elisa,

Bedankt voor de super duidelijke site ????
Geef je misschien ook les?

Groetjes Manon

Elisa/ Website beheerder - woensdag 10 mei 2017

Aan: Pascale deGroote,

Beste Pascale, helaas kan ik niet direct naar je terug reageren omdat je me niet je e-mailadres erbij gestuurd hebt.
Dus hoop ik dat mijn antwoord je zo mag bereiken.

Je vraag is: " ik snap niet zo goed de uitleg bij het rijden van een rechtsgebogen paard op de lange zijde; is het de bedoeling om dan via contrastelling, nl. Openen binnenhand en buitenbeen erin, recht te richten en op linkerhand schouder voor te rijden?"

Mijn antwoord:

Een rechtsgebogen paard zal op de rechterhand op de lange zijde erg graag zijn hoofd en achterhand naar binnen willen plaatsen. Dit kun je op twee manieren oplossen.

1: als het paard de rechterteugel aanneemt, kun je de linkerteugel {buitenteugel} iets van de hals doen en met je buitenbeen op de singeplek de schouders van het paard als ware naar binnen zetten waardoor je de schouders weer voor de achterhand plaatst en het paard zo recht maakt.

2: als je paard al goed op twee teugels is en zich dan scheef probeert te maken. Kun je de schouders verzetten en schoudervoor plaatsen om ze zo weer voor de achterhand te plaatsen. En op die manier voor en achterhand weer in hetzelfde spoor te laten lopen.

Bovenstaande hangt af van het type paard qua bouw en mate van africhting en handigheid van de ruiter.

Op de linkerhand is stukjes schoudervoor rijden inderdaad je controle om te controleren of je paard nog recht loopt en om hem weer recht te zetten. Als je paard de rechterteugel aanneemt, kun je de linkerteugel van de hals halen {iets opzij} en tegelijk met je linkerbeen op de singel de schouders naar rechts plaatsen. Mocht je paard de rechterteugel niet aan willen nemen dan kun je wat contrastelling vragen.

Ik hoop dat dit antwoord je bereikt en je er wat aan hebt, mocht je nog meer vragen hebben dan hoor ik dat graag.

Mvg,

Elisa Willemsen

jan wauters - 2015-11-17 22:25:58

In mijn jeugd, zo'n 50 jaar geleden, leerde je paardrijden als praktische vaardigheid zonder je al te veel om de theorie te bekommeren......Dat werd je ook weinig uitgelegd door de instructeur/trice.....je begreep daarom de basis achter het paardrijden niet voldoende.
Het is beslist een steun en mooi dat hier via uw site alsnog verandering in gebracht wordt! Geweldig vindt ik uw preciese uitleg, ik ga weer een paard nemen....

cynthia - 2011-02-22 21:30:45

Hallo, erg goed uitgelegd. Mijn vraag is weet je iemand in de drenthe (Annen)  die op deze wijze goed les geeft aan huis? Alvast bedankt

Elisa - 2010-11-23 13:16:14

Hoi Acm,

Fijn dat je er nu achter bent! bewustwording is het eerste proces en ik denk als je nu aan de aanleuning kunt gaan werken dat het al snel beter word.Belangrijk is om goed mee te gaan met je handen in de hoofdbeweging die je paard maakt in stap zonder dat je de teugels los gooit.{dus met je hand,pols en arm} sucses ermee! en bedankt voor je compliment.


Groetjes,
Elisa

Acm - 2010-11-22 22:00:47

Hallo,

Wat een leuke,leerzame site!
Het is duidelijk en goed leesbaar, erg fijn overigens!
Mijn arabier loopt zo nu en dan teugelkreupel, onlangs zijn we erachter gekomen dat dat toch echt bij mij vandaan komt.
Laatst ben ik aan het oefenen geweest en een vrouw, en heel toevallig nu ik dit zo lees komt het op het zelfde neer.
Wel fijn zo'n stukje bevestiging!

Hopen dat ik dat teugelkreupele er nu uit kan rijden.

Groetjes,

Elisa - 2010-10-24 16:54:20

Hoi Zalinas,

Dankjewel,als je paard als een "houten plank" is op de volte dan betekent dat dat je geen lengtebuiging hebt.Eerst moet je je paard goed van achteren naar voren rijden zodat je verbinding hebt dan daarna kun je op de volte gaan werken aan de lengtebuiging en het rechtrichten.Voor meer informatie daarover zou ik je graag willen verwijzen naar het hoofdstuk:lengtebuiging en rechtrichten.

Mvg,

Elisa

zalinas - 2010-10-08 18:13:26

Hoihoi,

Leuke leerzame site.

Maar ik vroeg me af hoe ik mijn paard in z''n midden lijf kan buigen,want ze is erg als een "'houtenplank op een volte?

Mvg,

Elisa - 2010-08-15 14:29:42

Hoi Victoria,

Dankjewel voor je leuke reactie! In theorie is het altijd zoveel makkelijker dan in de praktijk he.Daar betrap ik mezelf ook altijd weer op dat ik weer terug naar de "basics" moet als het even niet zo lekker gaat.Het is inderdaad soms eng om te lezen wat er allemaal mis kan gaan,maar juist daarom is "bewust" paardrijden volgens mij zo belangrijk.

Victoria - 2010-08-06 13:54:54

Wat een leuke en leerzame site. Als ik dit allemaal lees heb ik meteen zin om aan de slag te gaan met mn paard. Dan zie je het ineens weer zitten als het even niet zo goed gaat. Het is goed om te lezen hoe het allemaal ook al weer moet. Maar meteen ook eng hoeveel je eigenlijk fout kan doen. Wil het graag goed doen voor mijn paard.

Bedankt voor de leuke site!

Elisa - woensdag 9 juni 2010

Hallo meneer Dufour,

Ik praat niet positief over de rollkur,ik heb alleen de verschillen van de rollkur en klassieke dressuur naast elkaar gezet zodat men kan lezen wat waarbij hoort.Maar als u de site goed doorleest dan leest u dat mijn persoonlijke voorkeur uit gaat naar de klassieke dressuur.Verder waren bepaalde houdingen nog niet verboden toen ik dit schreef.Maar ik vind het wel een zeer goed idee om die er nog aan toe te voegen met het commentaar van de FEI erbij.Juist omdat ik tegen paard onvriendelijk en aggresief rijden ben!

Met vriendelijke groet,
Elisa Willemsen

Marcel Dufour - dinsdag 8 juni 2010

Je praat zeer positief over Rollkur, maar je bent 'vergeten' te melden dat de F.E.I. deze manier van rijden verboden heeft en betitelt als het rijden op een agressieve manier en daarom absoluut ontoelaatbaar vindt.

Gast - maandag 3 mei 2010

leerzame site!!
erg mooi/duidelijkGrin

Beheerder - 2010-05-02 09:24:12

Dankjewel,ik werk aan een voorstelpagina.

Astrid - 2010-04-26 20:16:35

Stel je jezelf ook voor?
Je site is goed, informatief, maar ik mis de persoon erachter.


Christa - 2010-04-11 15:47:19

Hele duidelijke site!

Team www.gezondheidvanmijnpaard.nl - dinsdag 30 maart 2010

Dank voor de bronvermelding en succes met de website!
We zullen jouw link ook op onze site plaaten

Hartelijke groeten,

Karin, Monique en Irene
Team www.gezondheidvanmijnpaard.nl

Beheerder - vrijdag 19 maart 2010

Dankjewel,dat hoor ik graag!

marieke - 2010-03-18 22:41:47

leuke duidelijke site hooGrin